Menzás tojáskrém – egy ízletes és egyszerű fogás, amely sokunk gyermekkori emlékeit idézi fel. A klasszikus recept alapja a főtt tojás, ami krémes állagúra van keverve. A tojásokat apróra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük majonézzel, egy csipetnyi sóv


A menzás tojáskrém elkészítése során először sós vízben főzzük meg a tojásokat 10 percig, hogy szépen megkeményedjenek. Ezután hideg vízbe helyezzük őket, így gyorsabban lehűlnek és könnyebben eltávolítható a héjuk. Miután a tojásokat meghámoztuk, óvatosan szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől.

A tojássárgákat egy tálba helyezzük, majd alaposan összekeverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal, a majonézzel, a mustárral és a tejföllel, amíg krémes állagú nem lesz. Sóval ízesítjük az ízlésünknek megfelelően, és frissen őrölt borssal fűszerezzük, hogy igazán gazdag ízélményt kapjunk.

A tojásfehérjét finomra vágjuk, majd a gazdag sárgájás krémhez óvatosan beleforgatjuk. A végső simításhoz hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget is, amely frissességet kölcsönöz az ételnek. Tálaláskor kenyérre kenve kínáljuk, élvezve az ízek harmóniáját.

Related posts